Skandinavisk Guidede Ture & Aktiviteter

På denne webside kan du finde en liste over vores udflugter med skandinavisk talende guider. Vores guider har en omfattende viden om historie, topografi og kunst. Vores udflugter er tilgængelige på dansk, svensk og norsk.

For at få et uforpligtende tilbud til såvel enkel personer som grupper, kan I skrive til os på: guides@codan-agentura.com Hvis I allerede ved hvilke udflugter i gerne vil booke kan I gøre det på vores hjemmeside.

Hos Andel3.dk kan I også regne med hjælp når I er I Prag. I er altid velkommen til at besøge det skandinaviske hus og vores turist kontor med skandinavisk talende personale og cafe i centrum af Prag for at få et godt råd, hjælp eller blot nyde en kold tjekkisk øl i vores cafe.  

Det er også muligt at booke jeres udflugter i Prag ved nedenstående link.

udflugter i prag

                                                                                                                                  

Bookning af vores guideture i lavsæson

I lavsæsonen er vi meget flexible med hensyn til tidspunkter og dagene vi kan tilbyde vores udflugter. Det er muligt at arrangere special ture for jer hverdag og på det tidspunkt i ønsker. Det kan aftales med vores turist information eller direkte med guiden.

Kig gerne nærmere på vores normale tur program og vælge den tur/ture som passer jer bedst under jeres ophold i Prag.  I kan besøge vores turist kontor eller ringe direkte til vores Skandinavisktalende guide i Prag som vil hjælpe jer med at arrangere jeres ture i Prag.  I kan ring direkte til guiden +420777768190 eller send e-mail til vores turist information office@codan-agentura.com så kontakter vi jer med det samme.

 

Bådtur med middag
Man Torsdag Lør 
Fra  €0
CoDan Boat Trip,

Bådturen har i mange år været vores mest populære tur. Vi ser mange af Prags seværdigheder fra vand siden, mens vi nyder en god middag. Vi starter med en lille velkomstdram, derefter byder vi på et stort ta´selv bord med adskillige kolde og varme retter samt salat og brød. Til dessert byder vi på ost, frugt og kage. 1 glas øl, vin eller vand er inkluderet i prisen, øvrige drikkevarer kan købes ombord. Under den ca. to timer lange sejltur, fortæller vores guide om de flotte bygninger vi sejler forbi og holder desuden et populært foredrag om de sociale forhold i Tjekkiet.


Fra  €0
CoDan Boat Trip with Lunch,

Man kan kombinere den korte byrundtur med frokost på floden. Efter den korte byrundtur går vi ned til båden hvor der bliver serveret frokost i buffet stil. Mens der spises kan man nyde Prags mange flotte bygningsværker fra søsiden.


Bryggeritur med middag
Tirsdag Fredag 
Fra  €0
CoDan Brewery Party,

Ølturen starter på en restaurant, hvor guiden holder et foredrag om det fremragende tjekkiske øl. Du vil høre om tjekkiske øltraditioner, om byerne Plzen (Pilsen) og Budejovice (Budweis), hvor der brygges noget af det bedste øl i verden. Under foredraget smager vi den første øl. Derefter går vi videre til forskellige øl værtshuse i Prags centrum hvor vi smager på flere sorter af den tjekkiske øl (Kozel, Krusovice, Staropramen). Aftenen afsluttes på en traditionel restaurant med eget mikrobryggeri. I løbet af denne aften vil guiden vise jer rundt på bryggeriet og fortælle om hvordan øllet bliver brygget. På restauranten serveres en typisk tjekkisk platte med svinekød, bacon og kylling. Som tilbehør serveres kartofler, flere slags knødler og salater. Der er inkluderet øl, vin og vand Adlibitum under hele middagen.


Borg og Klostertur
Tirsdag 
Fra  €0
CoDan Castle and Monastery Tour,

På denne tur skal vi ikke kun udforske borgområdet, men også det nærliggende kloster. Vi vil sammen finde steder, som kan være svært at finde på egen hånd. Vi tager sporvognen op til borgen, hvor vi passerer Lvi Dvur, som tilbage i middelalderen var en Zoo. Vi går ind på borgområdet, hvor alles øjne ret hurtig vil være rettet mod den flotte Skt. Vitus Katedral. Fra katedralen fortsætter vi til den gamle Skt. Georg Basilik og forbi Det Kongelige Palads. Gennem den flotte borghave når vi det smukke Hradcany Torv med udsigt over Prags røde tage, tårne og paladser. På anden side af torvet går vi forbi en næsten ukendt Jan Nepomunk kirke og videre på opdagelse i de gamle, romantiske, skjulte gader, som tjekkerne kalder „Ny verden“ og disse bliver betragtet som kunsteneres kvarter. Derefter går vi forbi Loreta kirken og klostret, med den berømte sølvskat og klokkespil på tårnet, til den sidste seværdighed – Strahov klosteret. Her vil vi slutte af med at tilfredsstille en anden af vores sanser, nemlig smagssansen - vi vil i området finde et sted for at nyde en øl (er inkluderet i prisen). Medbring selv 2 sporvognsbilletter á 24 CZK


Byrundtur med Borgen
Man Fredag Lør 
Fra  €0
CoDan City Tour with Castle,

På byrundturen fortæller guiden om tiden fra middelalderen, fløjlsrevolutionen og frem til nu. Vi går forbi Folkets Hus og Krudttårnet, igennem den gamle bydel og ned til Karlsbroen hvor turen afsluttes. For dem som vælger at fortsætte på den lange byrundtur forsætter turen videre op til Borgen. Ved borgområdet holder vi en pause på en café, hvor man kan købe en forfriskning, inden turen fortsætter igennem Prags borg. Turen giver et godt overblik over Prag og gør det nemmere at finde rundt i byen på egen hånd i resten af ferien.


CoDan City Tour, Boat Trip  Lunch,

Vi starter med en lille byrundtur, hvor vi bl.a. skal høre om Tjekkiskovakiets kamp for at blive en selvstændig stat tilbage i begyndelsen af det 20. århundrede. Folkets Hus, hvor den første præsident Tomas G Masaryk blev udråbt, og det flotte krudttårn ved siden af. Ad kongevejen går vi videre ned til Den Gamle Rådhusplads, hvor vi selvfølgelig skal se Rådhusuret og høre dennes historie. På pladsen ligger også Tyn Kirken hvor Tycho Braha ligger begravet. Efter vi har hørt om Jan Hus, som var fortløberen for Martin Luther, går vi via Parizska ned til floden. Parizska er en af de dyreste gader i Prag og her ligger mange af de kende mærke butikker. På vej til floden vil guiden fortæle lidt om det Det Jødiske Kvarter og hvis der er tid, vil vi gå en lille tur ind forbi. Senest kl 12.00 er vi ved båden og vores sejltur starter. Vi får en velkomstdram – den tjekkiske ”nationaldrik” Becherovka, som vi nyder ved udsejlingen. Undervejs på vores tur vil der være et ta’selv bord med kolde og varme retter samt dessert bord med ost, frugt og kage. Incl i prisen er der ydeligere 1 øl/vand/vin. Guiden vil fortælle om nogle af de historiske bygninger vi sejler forbi og desuden holde vores populære foredrag om de sociale forhold i Tjekkiet.


Kulturaften
Onsdag 
Fra  €0
CoDan Culture Evening,

En god middag på en restaurant i den gamle bydel og en flot, magisk forestilling i et af byens berømte sort/lys-teatre hører absolut sammen. Aftenen starter på en hyggelig restaurant, ikke langt fra selve teateret. Her byder vi på en god menu og to glas vin, øl eller vand. Sort/lys teater er en genre, der oprindelig kommer fra Østen og som virkelig har bidt sig fast i Tjekkiet. Mange kulisser og figurer i teaterstykket er malet i selvlysende farver og er belyst med ultraviolet lys, mens skuespillerne, som fører disse ting rundt på scenen, er klædt helt i sort og derfor usynlige. Kan anbefales til både voksne og børn.


Folkloreaften
Daglig 
Fra  €0
CoDan Folklore Evening,

På Folklore aftenen kan i opleve traditionel tjekkisk folkemusik og dans. Aftenen inkluderer også en traditionel tjekkisk eller moravisk 3 retters menu som inkluder en forret, hovedret, dessert og kaffe. Under forestillingen og til maden serveres der drikkevarer Ad libitum ( øl, vin og vand). De optrædende er meget talentfulde sangere /dansere som er klædt i traditionelle tjekkiske og moraviske folkedragter. I vil selv få mulighed for at deltage i dansen og blive undervist af de dygtige dansere. Vi garanterer at alle vil danse, synge og have det sjovt hele aftenen.


Kutna Hora
Lør 
Fra  €0
CoDan Kutna Hora,

Turen går til en af de smukkeste byer i Tjekkiet, nemlig Kutna Hora. Byen ligger ca 65 km øst for Prag og da Kutna Hora står på UNESCO liste over verdens kulturarv, er byen absolut et besøg værd. Vores besøg starter i Sedlec i udkanten af Kutna Hora. Sedlec er berømt for sin knoglekapel med mange former for udsmykninger og dekorationer, udelukkende lavet af kogler og kranier. Vi kan se dem som bl. a. pyramider, lysekroner og våbenskjold. Fra benkirken kører vi til selve Kutna Hora, hvor man kan beundre den gotiske Skt. Barbara Katedral, som understreger borgernes rigdom fra sølvminernes storhed. Kutna Hora har altid konkurreret med Prag og under turen gennem byen går vi forbi mange gamle og værdifulde bygninger, som vidner om byens betydning og velstand. Byen prægede sølvmønter i mange år og var derfor også residens for flere tjekkiske konger. Efter den historiske tur gennem byen byder vi vores gæster på en let frokost (drikkevarer er ikke indkluderet i prisen), desuden vil der være tid på egen hånd til at gå på opdagelse i den fantastiske by. Turen kører i perioden: 29/3-24/10


Middelalder Aften
Fredag Lør 
Fra  €0
CoDan Medieval Evening Prague,

Tilbring en sjov og festlig aften på et middelalderværtshus som stammer fra 1300 tallet. Der er dækket op i værtshusets hyggelige autentiske kældre på langborde med starinlys. Beværtningen og tjenerne er med et glimt i øjet, så uforskammet som i tidligere tider, alle er iklædt middelalderlige kostumer, så man føler at man tager en tidsrejse tilbage til middelalderen. Jonglører, ildpustere, sigøjnere og mange andre overraskelser venter mens man nyder en middelalderlig middag. Foruden forret, er der kylling, okse, svinekød, pølser og andre kødretter serveret på store fade, majskolber, frisk ildbagt brød og kage til dessert. Den første øl eller vand er med i prisen. Middagen forventes spist med fingrene med skylleskål og servietter. Bestik kan fåes. Hjemkørsel efter klokken 22.


Karlstejn & Nizbor
Tirsdag Fredag 
Fra  €0
CoDan Nizbor  Karlstejn,

Vi kører først til Rückl glasværk, hvor vi skal omkring hele produktionen. Vi guider selv på dansk uden at skulle tolke. Næste stop er familiebryggeriet Berouns Bjørn, hvor du kan smage deres mørke og lyse øl. Vi fortsætter til Karlstejn, hvor vi har et langt ophold til at se borgen og handle krystal til fabriks priser. Der er mulighed for at købe frokost på en af Karlstejns mange restauranter.


Kort Byrundtur
Man Fredag Lør 
Fra  €0
CoDan Short City Tour,

På byrundturen fortæller guiden om tiden fra middelalderen, fløjlsrevolutionen og frem til nu. Vi går forbi Folkets Hus og Krudttårnet, igennem den gamle bydel og ned til Karlsbroen hvor turen afsluttes.


Skoda Fabrik
Onsdag 
Fra  €0
CoDan Skoda Car Factory,

Skoda er både den største arbejdsgiver og eksportør i Tjekkiet. Vi besøger både museum og produktionen hvor vi ser hvordan robotterne, plade-pressen og samlehallen fungerer. Vi slutter vores tur med en lokal frokost i Mlada Boleslav, Skoda byen så at sige. Vi kan vælge i mellem en række retter på den daglige menu. En drikkevare, vin/vand eller øl er også inklusive. Oplev mere på denne tur, hvor vi oftest er under ti personer. Vi har god tid til at snakke. Skoda fabrikken ligger i Mlada Boleslav nordøst for Prag.


Theresianstadt
Man Torsdag 
Fra  €0
CoDan Terezin,

I år er turen blevet udvidet med en ekstra time. I år er de 481 danske fanger turens omdrejningspunkt. Hvorfor kom de hertil og ikke til Sverige, hvorfor fik de anderledes behandling og blev som de første sendt hjem? Vi inkluderer flere danske vidnesbyrd og forsøger at forbinde besøget med historier og mindesteder i Prag by. Køretid cirka en time hver vej. Der er afsat god tid til en frokost pause.


Prags Haver
Tirsdag Torsdag 
Fra  €0
CoDan The Gardens of Prague,

I Prag blev der for flere hundrede år siden anlagt vidunderlige haver af rige adelsslægter. De anlagde haverne i forbindelse med deres palæer og paladser. På denne tur skal vi se fem af haverne og afsløre steder, man ellers ville have svært ved at finde på egen hånd. Vi starter turen med at tage sporvogn op til Prags borg. Vi skal se Kongens Have og sommerslot, som på et tidspunkt også var arbejdsplads for den berømte danske astronom Tycho Brahe, Den syngende Fontæne og de tidligere kommunistiske præsidenters bolig. Gennem Tyretrappen kommer vi til terassehaverne, som ligger i forbindelse med borgen. Valdštejnská haven, der er Prags største, har fiskedam, uglevoliere, falske drypsten, levende påfugle m.m. Tilsidst går vi til Vrbovskahaven, der nok er byens flotteste barokhave, inddelt i flere niveau og pyntet med trapper, statuer og vægmalerier. På højste punkt kan man nyde en usædvanlig smukt udsigt ud over Prags spir. Guiden anbefaler gerne et sted at spise frokost og ligeledes fortælle, hvordan I kommer tilbage til centrum. Medbring selv 1 sporvognsbillet á 24 Kc Turen kører i perioden: 1/4-24/10


Middag og Vandshow
Man Torsdag 
Fra  €0
CoDan Water Show,

En fantastisk oplevelse, hvor lys, vand og musik danner rammen om en meget imponerende og kunstnerisk aften. Vi tager sporvognen til en hyggelig restaurant, hvor vi vil nyde en god 3-retters menu. Efter denne middag går vi sammen til parken, hvor vi skal overvære fontænen, som er Europas største. Det er en stor visuel oplevelse, hvor vandet springer til klassisk eller moderne musik, og arrangørene har arbejdet hårdt på at få alt til at passe sammen. Vi ser forestillingen kl 21.00, hvor mørket begynder at falde over Prag, og lysene bedst kan komme til sin ret. Forestillingen tager ca. en halv time og er absolut også velegnet for børn. Hjemturen er på egen hånd. Turen kører i perioden: 22/3-20/10 Medbring selv 2 sporvognsbilleter á 24 Kc Afrejse fra Café Tramvaj, Wenzelspladsen!


SPECIAL OFFERSDin rejse konsulent...
Charlotte Poulsen


Write to us